пʼятниця, 11 вересня 2015 07:35

З підозрюваного у вчиненні теракту під Радою силою вибивають покази – адвокат

З підозрюваного у вчиненні теракту під Радою силою вибивають покази  – адвокат
Ігор Гуменюк. Фото: УНІАН

Адвокат Ігоря Гуменюка, якого звинувачують у теракті під парламентом 31 серпня, заявив про психологічний і фізичний тиск на свого підзахисного.

Захисник Сидір Кізін твердить, що з Гуменюком у камері сидять двоє чоловіків, які переконують його співпрацювати зі слідством, ідеться в сюжеті ТСН.

Через відмову співкамерники начебто намагалися травмувати канцелярською ручкою очі й погрожували викрасти його матір. Адвокат наполягає, що МВС намагається створити його підзахисному нестерпні умови, щоби той погодився свідчити, що саме лідери політичної сили "Свобода" замовили теракт.

"Серед замовників пропонується назвати кілька варіантів. Це або лідер Тягнибок, або лідер молодіжної організації", - заявив Кізін. У МВС насильство стосовно Гуменюка заперечують.

Речник Артем Шевченко заявив, що йому нічого не відомо про співкамерників і побиття підозрюваного. Заяву адвоката перевірятиме прокуратура. "Слідство володіє доказами, можуть пересвідчитися всі. Відео, на якому з високою долею ймовірності видно кидок гранати. Тому вимагати зізнань не має жодного сенсу для слідства", - твердить Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «З підозрюваного у вчиненні теракту під Радою силою вибивають покази – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі