четвер, 17 серпня 2023 19:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка попередила українців про небезпеку

Розвідка попередила українців про небезпеку
На День Незалежності окупанти можуть влаштувати провокації. Фото: eastnews.ua

Росія може влаштувати провокації на 24 серпня.

Окупантів особливо дратує Незалежність України, сказав представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Українські сили "на межі можливостей" захищають українське небо "і в будні, і у свята".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці прокоментували можливість масованого обстрілу на День Незалежності

"Ми розуміємо, що особливими подразниками для ворога є всі символи української державності. Росія веде геноцидну війну і реалізовує геноцид українського народу, тому сама згадка про Незалежність України є для них особливо дошкульною. Так, провокації можуть бути", – сказав Юсов.

Але й в інші дні потрібно бути готовими до обстрілів.

"І в принципі фактично весь арсенал озброєнь і засобів, який у них є, вони вже використали в цій злочинній, геноцидній війні проти українців", – додав він.

Росіяни у ніч проти 14 серпня тричі атакували Одесу. Сили протиповітряної оборони збили 15 ударних дронів і вісім ракет типу "Калібр". Уламки збитих ракет пошкодили супермаркет і гуртожиток. Попередньо постраждали три людини.

Ворог здійснив кілька хвиль атак ударними безпілотниками та крилатими ракетами "Калібр". Дрони атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ), "Калібри" – з акваторії Чорного моря (ворожий фрегат в районі Ялти. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони усі цілі знищено.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка попередила українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі