субота, 27 серпня 2022 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Розкрили мотиви Путіна вести в Україні війну на виснаження

Розкрили мотиви Путіна вести в Україні війну на виснаження
Росія готова вести в Україні війну на виснаження. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація готова вести в Україні війну на виснаження. Це бажання не лише російського диктатора Володимира Путіна, але і більшості росіян.

Водночас Кремль розраховує на енергетичну кризу в Європі взимку, щоб примусити Україну до миру, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає "РБК-Україна".

"На жаль, це ж не тільки бажання Путіна. Є 73% населення, яке підтримує цю війну, вони готові воювати до перемоги", – сказав він.

У Путіна також розраховують на те, щоб створити енергетичну кризу і вкрай важку ситуацію для Європи. У Кремлі прогнозують, що Захід почне змушувати Україну домовлятися на умовах РФ та закінчувати війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці розказали, навіщо окупанти РФ стягнули війська на південь

"Йому потрібно знімати санкції, відновити зв'язки з Заходом. Але наша позиція дуже чітка: повна деокупація всіх українських територій разом із Кримом. Іншого шляху немає. У нас уже був 2014 рік. Маємо те, до чого призвели Мінські домовленості. У Херсонській області плацдарм створили для того, щоб через рік чи п'ять після будь-яких переговорів знову почати війну і загарбати всю територію України", – наголосив Скібіцький.

Домовлятися можна виключно про повний вихід російських військ, а ще краще – про денуклеаризацію й демілітаризацію путінського режиму, щоб позбавити його цих двох складових, вважають у ГУР.

"Адже це загроза не тільки для України, а й для усієї Європи. Польща, країни Балтії та Східної Європи це добре розуміють", – констатував Скібіцький.

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію. Водночас Кремль може досить швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію.

Росія може зробити це дуже швидко, оскільки Держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Путіна. А отже будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одноголосно, швидко та без зайвих зволікань.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили мотиви Путіна вести в Україні війну на виснаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі