пʼятниця, 27 травня 2022 17:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія заявила про гумкоридори в морі. ЗСУ розкрили можливі наміри окупантів

Росія  заявила про гумкоридори в морі. ЗСУ  розкрили можливі наміри окупантів
Ракетні кораблі РФ досі перебувають у Чорному морі. Фото: eastnews.ua

У Чорному морі міноборони Російської Федерації "організовує" гуманітарні коридори для виведення цивільних іноземних суден з українських портів.

Окупанти можуть використати цю нагоду, щоб підійти до українського берега, розповів речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Facebook.

"Водночас ту саму контртерористичну операцію, що проголосили рашисти в українському територіальному морі на початку березня, вони так і не завершили. Мінування моря також лишається відкритим питанням", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивезти українське зерно заважає затор у Чорному морі

За словами Назарова, росіяни можуть під прикриттям цивільних суден наблизитися до берега, а потім вибудувати з них щит військовими кораблями, щоб захиститися від українських засобів ураження.

Перебування ракетних кораблів у морі, готовність стратегічної авіації та застосування берегових ракетних комплексів з Криму залишає імовірність ракетних ударів на високому рівні, підсумував речник ОК "Південь".

Російські окупанти можуть вдатися до провокаційних обстрілів іноземних цивільних суден з українського катера, який захопили ще на початку повномасштабної війни.

Один з малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних сил України росіяни перемістили в акваторію Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявила про гумкоридори в морі. ЗСУ розкрили можливі наміри окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі