середа, 14 лютого 2024 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія поспіхом прибрала всі ракетоносії з Чорного моря

У Чорному морі 14 лютого Росія тримає вісім ворожих кораблів, але серед них немає жодного ракетоносія.

В Азовському морі перебуває один ворожий корабель. Ракетоносії там сьогодні також відсутні, повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

"У Середземному морі водночас чатують два ворожі кораблі, серед яких є один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до восьми ракет", - сказано в повідомленні.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  В Азовському морі перебуває один ворожий корабель
В Азовському морі перебуває один ворожий корабель

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з моря: в ЗСУ сказали, чому росіяни економлять "Калібри"

За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:

до Азовського моря - сім суден, із них три рухалися з протоки Босфор;

до Чорного моря - вісім суден.

"Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - додають у ВМС України.

"Калібр" - це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина - опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «Росія поспіхом прибрала всі ракетоносії з Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі