четвер, 12 жовтня 2023 09:23

Росія може воювати до 2026 року - Буданов

Росія може воювати до 2026 року - Буданов
Економіки РФ вистачить до 2025 року. Фото: eastnews.ua

Російська економіка дозволяє окупантам вести війну проти України до 2025 року.

За кількістю техніки - до 2026 року максимум, сказав очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає "Українська правда".

Людського ресурсу їм теж вистачить надовго.

"Але хто б там не казав, якщо оцінювати сукупно наш людський ресурс, то там теж надовго. У нас країна не така маленька. Інша справа, а чи готова Російська Федерація іти до верхньої межі, до останнього? По факту, всі вони воюють мобілізованими, відчувають брак боєприпасів, брак озброєнь", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов пояснив, чому військові розміщуються у житлових кварталах

Інші країни допомагають як Росії, так і Україні. Але сукупні витрати озброєння набагато більше, ніж те, що можна виробити.

"Світ виявився не готовий до війни такої інтенсивності. І це, до речі, один із висновків, які точно будуть робити всі країни після цього. Всі будуть намагатися нарощувати свої арсенали", - підсумував Буданов.

Росіяни за два тижні до вторгнення в Україну провели "цікаву нараду".

Окупанти не були впевнені, що Харків не буде протистояти загарбницькій війні. Про це розповів керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов для проєкту Дмитра Комарова "Рік. Харківщина".

За словами Буданова, росіяни вірили, що Харків чекає на "визволителів", тому не буде опиратися. Окупанти планували швидко захопити місто без спротиву.

Проте за два тижні до вторгнення серед військово-політичних керівників РФ почалися сумніви.

Зараз ви читаєте новину «Росія може воювати до 2026 року - Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі