субота, 12 жовтня 2024 06:29

Росія хоче виробляти ударні дрони на окупованих територія України - ЦНС

Росія хоче виробляти ударні дрони на окупованих територія України - ЦНС
Загарбники планують виробляти дрони Shahed на захоплених підприємствах сходу України. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Росіяни розглядають можливість налагодження виробництва іранських дронів Shahed на базі захоплених підприємств на тимчасово окупованих територіях України.

Виробляти дрони планують під землею. Хочуть залучити до цього студентів професійних училищ, повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото складів "шахедів" в РФ після удару ЗСУ і СБУ

За задумом загарбників, виробництво на тимчасово окупованих територіях має скоротити терміни постачання дронів до пускових полігонів.

"Зберігати дрони планують в міських забудовах, фактично використовуючи місцеве населення як живий щит. Наразі окупаційні адміністрації сходу шукають остаточні місця для збирання й розміщення", - йдеться у повідомленні.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що українські сили атакували базу зберігання безпілотників типу Shahed, що поблизу населеного пункту Октябрський у Краснодарському краї РФ.

За наявною інформацією там зберігалося близько 400 ударних дронів. Генштаб повідомив про точне влучання у ціль. На території об'єкта спостерігалася вторинна детонація.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче виробляти ударні дрони на окупованих територія України - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі