четвер, 10 березня 2022 23:24

Росії треба приготуватися до глибокого падіння економіки - глава МВФ

Росії треба приготуватися до глибокого падіння економіки - глава МВФ
Крісталіна Георгієва заявила, що напад РФ на Україну стане ударом для добробуту населення планети сильнішим за пандемію коронавірусу. Фото: zn/ua

Напад РФ на Україну стане ударом для добробуту населення планети сильнішим за пандемію коронавірусу, заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва. Також зауважила, що Росії варто першою приготуватися до глибокого падіння економіки та рівня життя населення.

Про це повідомляє ZN.UA

"Ми пережили небачену кризу в пандемію. А зараз опинилися у ще більш шокуючій ситуації. Сталося немислиме — війна в Європі", — заявила Крісталіна Георгієва.

Попередила, що на Росію очікує "різкий спад", а потім уповільниться і світове економічне зростання. У квітні Міжнародний валютний фонд опублікує черговий піврічний прогноз із конкретними цифрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Санкційне меню ще велике. Росія має обнулитися" – чим США вдарили по РФ

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росії треба приготуватися до глибокого падіння економіки - глава МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі