вівторок, 06 червня 2017 06:31

Росіяни затримали чемпіона світу, який втік до України

Росіяни затримали чемпіона світу, який втік до України
У Брянській області в Росії поліція затримала громадянина Чечні, чемпіона світу з MMA Мурада Амрієва. Фото: 24

У Брянській області в Росії поліція затримала громадянина Чечні, чемпіона світу з MMA Мурада Амрієва, який в 2013 втік до України.

Амрієва звинувачують у використанні підроблених документів і найближчим часом планують депортувати до Чечні, пише "Медуза" з посиланням на дані Комітету з питань запобігання катуванням.

"Справа в тім, що у паспорті Амрієва є помилка - паспортистка просто помилилася у даті народження. Зараз Мурад перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, найближчим часом його можуть етапувати до Чечні. Ми вважаємо, що його знову оголосили в розшук, щоб повернути в Чечню і привести у виконання загрози - високопоставлений чеченський поліцейський погрожував Амрієву кровною помстою", - заявив юрист Комітету з питань запобігання катуванням Сергій Бабинець.

Раніше Амрієв заявляв про застосування до нього тортур у поліції, під час яких від нього вимагали зізнатися у злочині, який нібито скоїв його брат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій розповів, скільки людей в Росії поширюють фейки

У 2013 році, побоюючись за своє життя, Амрієв виїхав в Україну.

"Там він спокійно жив, продовжував кар'єру і став чемпіоном світу з MMA за версією World Mixed Martial Arts Federation. Кримінальну справу про дії поліцейських в Чечні так і не було порушено. До Росії він з тих пір не повертався, а 4 червня їхав з України до Москви, щоб оформити документи і отримати нову візу", - додав юрист.

Українcькі війська на кордоні з Росією та Кримом перевели у підвищену бойову готовність.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни затримали чемпіона світу, який втік до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі