вівторок, 27 листопада 2018 20:15

Росіяни застосовують незаконні методи тиску проти полонених моряків - Геращенко

Росіяни застосовують незаконні методи тиску проти полонених моряків - Геращенко
Геращенко розповіла про долю полонених українських моряків. Фото: Informator

Четверо захоплених росіянами українських моряків мають поранення, серед них - один у важкому стані.

Водночас Кремль відмовляється надавати інформацію про стан здоров'я та утримання українців. Про це у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко після спеціальної наради для координації зусиль з надання допомоги українським морякам.

"Ми вважаємо хлопців військовополоненими, захопленими російськими сомалійськими піратами в нейтральних водах. Ми бачимо підлість Кремля, який не надавав інформацію, в т. ч. через офіс омбудсмена, про стан здоров'я та утримання хлопців (за нашою інформацією, четверо із захоплених мають поранення, один з них у важкому стані), окупанти не до всіх допускають адвокатів", – написала вона.

"Судячи з провокаційного відео, запущеного в мережу, де хлопців примушують щось читати з листка, до них застосовували незаконні методи тиску", - додала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це – війна в Європі" - президент Естонії різко відреагувала на агресію в Азові

Геращенко наголосила, що зараз важливо встановити місце утримання всіх і стан їхнього здоров'я, боротися за допуск лікарів і адвокатів, а також за звільнення.

Захопленого в полон росіянами, командира буксира "Яни Капу" Олега Мельничука відвідав його адвокат Едем Семедляєв. Мельничук зазначив, що при захопленні він піддався фізичному впливу.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни застосовують незаконні методи тиску проти полонених моряків - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі