вівторок, 27 листопада 2018 19:43

"Це – війна в Європі" - президент Естонії різко відреагувала на агресію в Азові

"Це – війна в Європі" - президент Естонії різко відреагувала на агресію в Азові
Президент Естонія закликала міжнародну спільноту колективно і негайно засудити російську агресію. Фото: Delfi

Президент Естонії Керсті Кальюлайд назвала українсько-російський конфлікт поблизу Керченської протоки війною.

Естонський лідер закликала міжнародну спільноту колективно і негайно засудити російську агресію і вимагати її припинення. Відповідну заяву Кальюлайд розмістила у Twitter.

"У неділю Росія атакувала українські військові кораблі в Азовському морі. Ми повинні використовувати правильні терміни: це – війна в Європі. Український народ вже вступив у війну з 2014 року, а Кримський півострів все ще перебуває під окупацією", – наголосила президент.

Кальюлайд закликає міжнародне співтовариство не закривати очі на російську агресію.

"Мовчазне підтвердження означає де-факто визнання окупації Кримського півострова. Міжнародне співтовариство, засноване на цінностях, не може дозволити собі прийняти таку позицію. Війна в Європі не буде і не може бути прийнята як звичайна справа", – зазначила Кальюлайд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стягує до Керчі антикорабельні комплекси

Президент додала до свого допису хештег #WarInEurope (війна в Європі).

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Європейський парламент розширити санкції проти Росії через її агресію в Азовському морі та продовжити їх на рік. Про це спікер повідомив на брифінгу в Брюсселі після зустрічі з президентом ЄП Антоніо Таяні.

Зараз ви читаєте новину «"Це – війна в Європі" - президент Естонії різко відреагувала на агресію в Азові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі