четвер, 26 листопада 2009 16:52

Росіянам прогнозують поступове вимирання

Росіянам прогнозують поступове вимирання

Чисельність росіян в найближчі десятиліття скорочуватиметься. Такий прогноз зробив в четвер заступник керівника Росстату Олександр Сурінов.

Невеликий приріст, який статистики зафіксували за підсумками січня-вересня поточного року, ще не говорить про довгострокову тенденцію, сказав він. "Чисельність населення нашої країни падатиме в найближчі десятиліття, якщо не буде якихось революційних змін в мізках", - цитує його РІА "Новости".Сурінов відзначив, що для зміни ситуації нормою для російської сім"ї повинні стати три-чотири дитини, а також турбота про власне здоров"я.

У Росії в січні-вересні вперше за останні роки був зафіксований приріст населення. Чисельність постійного населення країни з початку 2009 року збільшилася на 5,3 тисяч чоловік (0,004%) і склала на 1 жовтня 141,9 мільйона чоловік.

Раніше експерти прогнозували, що спад народжуваності в Росії продовжиться до 2030 року. При цьому наголошувалося, що демографічний чинник неминуче вплине на економіку. Зростання чисельності працездатного населення дає їй додаткові можливості, пояснюють експерти. Тим часом в Росії тільки 58,7% чоловіків доживає до 60 років. А 500 тис. росіян - як правило, чоловіки працездатного віку, - щорічно вмирають від хвороб, пов"язаних із зловживанням алкоголю.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам прогнозують поступове вимирання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі