неділя, 03 грудня 2017 13:24

Росія розмістить "Іскандери" під Калінінградом на постійній основі

  Росія у найближчий час на постійній основі розмістить оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М"
Росія у найближчий час на постійній основі розмістить оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М"

Росія у найближчий час на постійній основі розмістить оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М".

Про це повідомляє "Коммерсант".

Зробити це російська влада обіцяли починаючи з 2007 року, проте до цих пір новітні ОТРК перекидалися в Калінінградську область лише на тимчасовій основі.

У Міністерстві оборони Росії, повідомили, що бригадний комплекс ракет "Іскандер" недавно переданий ракетному з'єднанню Західного військового округу. Очікується, що перед постановкою "Іскандерів" на бойове чергування на початку 2018 року буде проведено тактичні навчання з реальними пусками ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи на двох напрямках створюють потужні ударні групи - Тимчук

У свою чергу, в НАТО заявили, що такий крок "не сприятиме зняттю напруги" між Північноатлантичним альянсом і Росією.

"Будь-яке розміщення поблизу наших кордонів ракет, які можуть нести ядерні боєзаряди, не сприятиме зняттю напруги", - відзначила речниця Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску, додавши, що в НАТО сподіваються, "що Росія в дусі транспарентності надасть більше інформації щодо цієї теми".

Росіяни перекинули до Криму оперативно-тактичний комплекс "Іскандер". Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав військовий експерт групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець. Так він охарактеризував склад колони з озброєнням, знятої на відео неподалік Керчі.

Зараз ви читаєте новину «Росія розмістить "Іскандери" під Калінінградом на постійній основі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі