субота, 31 серпня 2013 10:55

Росія призупинила постачання зброї в Сирію - ЗМІ

Росія призупинила постачання зброї в Сирію - ЗМІ
Фото: АР

Росія призупинила виконання умов військових угод з Сирією, які передбачають, зокрема, постачаняя винищувачів МіГ-29М/М2.

За даними російського видання Коммерсантъ, літаки потраплять до сирійців лише в 2016 і 2017 році. Крім того також можуть відтермінуватися поставки навчально-бойових літаків Як-130 і комплексів ППО С-300ПМУ2.

При цьому джерела видання стверджують, що затримка викликана фінансовими проблемами сирійської сторони. Зокрема, за МіГи Сирія виплатила лише 30 відсотків їхньої вартості, після чого виплати були припинені.

Джерело Коммерсанта зазначило, що питання поставок перейшло у суто фінансову площину за відсутністю вказівок від російської влади. "За наявності політичного рішення ці літаки могли бути вже давно поставлені Дамаску, навіть з урахуванням усіх фінансових проблем. Однак ніяких вказівок зверху щодо цього не давалося", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Росія призупинила постачання зброї в Сирію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі