середа, 08 березня 2023 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія поспіхом прибрала ракетоносії з Чорного моря: що це означає

Росія поспіхом прибрала ракетоносії з Чорного моря: що це означає
На ранок 8 березня жодного ракетоносія окупантів у Чорному морі немає. Фото: скріншот з відео

Російські окупанти прибрали з акваторії Чорного моря усі ракетоносії.

Водночас загроза ракетних обстрілів по Україні залишається. Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 8 березня, передає Gazeta.ua.

"Загроза ударів нікуди не поділась. Навіть попри те, що всі ракетоносії на цей момент заведено в пункти базування. Вони перед цим кілька діб тримали на бойовому чергуванні у відкритому морі від п'ятьох до трьох, потім двох ракетоносіїв. Так чи інакше грали м'язами, намагалися демонструвати свою присутність і силу", – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ попередили про можливі точкові удари окупантів

За її словами, заведення і виведення ракетоносіїв є елементом гібридної війни. Так ворог намагається тримати українців у підвищеній напруженості.

Для того, щоб ракетоносіям знову вийти на бойове чергування, досить лише кількох годин. Тож ситуація може динамічно змінюватися, попередила Гуменюк.

"Гіпотетично пуски ракет можливі з пунктів базування, і такі відчайдушні кроки ворог може застосувати, але це дуже небезпечно", – додала Гуменюк.

Востаннє Росія масовано атакувала ракетами Україну вранці 10 лютого. Росіяни випустили ракети Х-101, Х-555 та "Калібр". Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі. З понад 100 випущених ракет – 61 збили сили ППО.

Зазвичай окупанти між масованими обстрілами витримують паузу до двох тижнів. За цей час накопичують ракети. Збільшення інтервалів між ракетними ударами по Україні може свідчити про намагання ворога змусити українців розслабитись, казала Наталія Гуменюк.

Масовані ракетні атаки по Україні можуть залишитися у минулому. Зараз Росія знаходиться на етапі пошуку нової тактики, повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Росія поспіхом прибрала ракетоносії з Чорного моря: що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі