субота, 02 липня 2022 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія хоче тиснути на владу вбивствами цивільних" – військовий експерт пояснив збільшення ракетних обстрілів

"Росія хоче тиснути на владу вбивствами цивільних" – військовий експерт пояснив збільшення ракетних обстрілів
Росія не припинить ракетні обстріли, попри їх марність, пояснює Віктор Ягун. Фото: Апостроф

Росія збільшила кількість ракетних обстрілів українських міст, щоб тиснути на владу вбивствами українців. У Кремлі хочуть змусити політиків сісти за стіл переговорів через велику кількість жертв серед цивільних. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Віктор Ягун.

"Росіяни гатять по цивільних об'єктах з однією метою – збурити населення, дестабілізувати ситуацію в державі і спробувати спровокувати громадян тиснути на владу. Щоб вона почала робити кроки у напрямку припинення воєнних дій. Вони розуміють, що у нас рішення приймає не одна особа, а люди. Тому через громадян хочуть тиснути на державу", – говорить Ягун.

Ця тактика невиправдана і не призведе до бажаного для росіян результату, наголошує експерт.

"Таку тактику нацисти застосовували проти Великої Британії у Другій світовій війні. І вона себе не виправдала, тому що населення Британії об'єдналося ще більше. Тому що всі страждали – як звичайні громадяни, так і королівська родина. Спроба такого тиску тільки більше згуртовує народ навколо керівництва. І наш ворог таким чином не зможе досягти цілей", – каже Ягун.

Росія не припинить ракетні обстріли, попри їх марність, пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є сильний перекос в ІТ-сфері. Потреба фахівців значно більша, ніж їхня кількість" – Артур Міхно

"На жаль, ми нічим не можемо на це вплинути. Це держава-терорист. І люди в Росії підтримують такі дії. Переконати їх в чомусь неможливо. Єдине, що може нас врятувати, – це надходження техніки та озброєння, яке спроможне розбити плани росіян та закрити нам небо", – додає Ягун.

Напад з інших напрямків на Україну може бути, але росіяни до нього поки що не готові, каже експерт.

"Розвідка чітко працює. Нічого не можна приховати. Навіть намагання ворога сконцентруватися на північних кордонах у лютому – ми і це бачили. Ті сили, які сконцентровані на півночі України, не спроможні здійснити якихось наступальних дій. Це угруповання треба збільшити хоча б у три рази. Коли воно почне збільшуватися і Росія підтягуватиме війська, ми точно це знатимемо і будемо готові. Росіяни намагаються тримати нас у напрузі", – говорить Ягун.

Вночі 1 липня по Одещині завдали ракетного удару літаки стратегічної авіації РФ з Чорного моря. Одна ракета влучила в багатоповерховий житловий будинок, друга – в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі. Внаслідок ракетного удару в селищі Сергіївка на Одещині загинула 21 людина. 16 людей у житловому будинку та п'ять – на базі відпочинку. З них одна дитина. Постраждали 39 мирних жителів. Пожежники врятували вісьмох людей. Серед них є діти від 3 до 17 років.

29 червня ворог вкотре обстріляв Миколаїв. Влучив у п'ятиповерховий житловий будинок. На місці працювали рятувальники, медики й комунальники. Росіяни випустили по Миколаєву й передмістю 10 ракет.

Зараз ви читаєте новину «"Росія хоче тиснути на владу вбивствами цивільних" – військовий експерт пояснив збільшення ракетних обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі