понеділок, 07 березня 2022 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Російським загарбникам наказали вбивати мирних українців - СБУ

Російським загарбникам наказали вбивати мирних українців - СБУ
Ворожим військам наказали розстрілювати цивільних в Україні. Фото: Reuters

Російським окупантам наказали розстрілювати цивільних в Україні. У разі відмови вбивати жінок і дітей - відкривають вогонь по своїм.

У цьому Службі безпеки України зізнався один із загарбників, якого підстрелили свої ж. Ролик опублікували в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гуманітарні коридори" окупантів стали би пасткою для людей - розвідка

У перший день війни, 24 лютого, колона агресора отримала наказ оточити Харків. Усіх мирних українців, хто намагався виїхати, розстрілювали. Коли на місце приїхали українські захисники і розпочався бій, двоє росіян вирішили допомогти пораненій жінці.

"Їхні ж колеги не оцінили такий прояв гуманності і відкрили вогонь по своїм. Вбили жінку та офіцера, а солдата на відео – поранили в ноги. І він залишився в живих, бо його вивезла донька вбитої українки. Тепер він – важливий свідок звірств загарбників, які документуються слідчими СБУ і будуть передані в суд", - зазначають у СБУ.

Росія о 4:00 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Російським загарбникам наказали вбивати мирних українців - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі