понеділок, 14 грудня 2009 09:08

Російський газопровід "Північ-Південь" замінували

Російський газопровід "Північ-Південь" замінували

Транзит російського газу до Вірменії через Грузію припинений через бомбу, виявлену на ділянці "Моздок-Тбілісі" магістрального газопроводу "Північ-Південь", повідомляє прес-служба ТОВ "Грузинська нафтова і газова корпорація".

Крім того, припинена подача газу до Північної Осетії та Інгушетії. В зв"язку з цим керівництво ОАО "Інгушгаз" напередодні звернулося до жителів республіки з проханням відключити блакитне паливо, щоб уникнути вибухонебезпечних ситуацій, пов"язаних з перебоями при подачі газу, до 11:00 (за київським часом) 14 грудня.

Бомбу великої потужності, а потім і декілька мін-пасток на газопроводі виявили на початку дня минулої неділі. Вибухотехніки приступили до знешкодження вибухових пристроїв, проте потім роботи були відкладені до настання світлого часу доби.

Вся прилегла територія оточена місцевими правоохоронними органами. Всі екстрені служби республіки переведені на посилений режим ведення служби.

В УФСБ відзначили, що злочинці встановили міни-пастки з розрахунку на те, що їх не помітять сапери. В цьому випадку під час розмінування основного вибухового пристрою сталось би декілька вибухів, в результаті яких загинула б велика кількість міліціонерів, а також був би виведений з ладу сам газопровід.

Між тим у ВАТ "Газпром" підтвердили факт перекриття подачі газу в результаті виявлення вибухового пристрою на магістральному газопроводі в Інгушетії.

"Дійсно, до "Газпрому" надійшла інформація про вибуховий пристрій. У зв"язку з цим робота низки газотранспортних об"єктів тимчасово зупинена", - сказав представник управління інформації компанії.

За матеріалами Полит.ру, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Російський газопровід "Північ-Південь" замінували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі