четвер, 21 липня 2022 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Російських "відмовників" більшає. Їх тримають у підвалах – ЗМІ

Російських "відмовників" більшає. Їх тримають у підвалах – ЗМІ
234 росіянина відмовились воювати в Україні. Фото: eastnews.ua

За час повномасштабного вторгнення мінімум 1793 солдати з 22 регіонів РФ відмовилися брати участь у війні.

Востаннє називали цифру 1559 осіб. Тепер стало відомо про ще 234 "відмовників", пише видання "Верстка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистрибують з автобусів на ходу – пів тисячі бурятів відмовилися воювати в Україні

Їх насильно утримують в районі міста Брянка Луганської області. Родичі кажуть, що солдатів тримають у підвалах та намагаються змусити повернутися на фронт. Їх охороняють члени групи "Вагнера".

"Коли хлопців привезли в Брянку, ми дзвонили в частину, командиру роти, командиру бази. Я питала, що вони збираються робити, чому вони їх не забирають. Мені сказали, що там новий центр "відмовників". З ними проводяться бесіди. Як вони сказали, там понад два тижні тримати не будуть. Якщо їх не вмовлять продовжувати службу, то переправлять на базу в частину і там розірвуть контракт. Але цього не сталося", – розповіла мати одного з солдатів Фатіма Горшеніна.

Російські військовослужбовці з Бурятії масово відмовляються воювати в Україні. Вони розривають контракти й навіть вистрибують із автобусів на ходу.

Приблизно 500 бурятських контрактників відмовилися воювати. Про це розповіла голова Фонду "Вільна Бурятія" Олександра Гармажапова в ефірі телеканалу Freedom.

Зараз ви читаєте новину «Російських "відмовників" більшає. Їх тримають у підвалах – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі