пʼятниця, 11 березня 2022 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти страчують цивільне населення - Генштаб ЗСУ

Російські окупанти страчують цивільне населення - Генштаб ЗСУ
Триває 16 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На тимчасово захоплених територіях України починає активно працювати агресивна російська пропаганда.

В окремих населених пунктах противник грабує, бере в заручники та страчує цивільне населення, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 11 лютого.

"Поширюючи проросійськи меседжі, окупанти намагаються домовитися з місцевим населенням. На території Херсонської області ворог робить спроби запровадити адміністративно-поліцейський режим. Створює систему комендатур для підтримання "порядку" у тимчасово окупованих населених пунктах", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаби руйнувань Київщини та Чернігова показали з космосу

Зазначається, що суттєвих змін у положенні українських військ та військ противника протягом останніх 6 год. не відбулося.

Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію окупанта на всіх напрямках.

"Під час зіткнень з підрозділами Збройних Сил України, що тривають на території Чернігівської області, загарбники продовжують зазнавати суттєвих втрат. Внаслідок них особовий склад окупаційних військ на цьому напрямку деморалізований та здається у полон", - зазначили у Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти страчують цивільне населення - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі