понеділок, 18 липня 2022 16:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські командири використовують радянські карти України
3

Російські окупанти використовують старі карти
Фото: СБУ
Російські окупанти використовують старі карти
Російські окупанти використовують старі карти

Російські командири під час вторгнення в Україну використовують карти XX ст.

Слідчі знайшли в росіян топографічні карти України 1969 року, передає Служба безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині росіяни намагаються стримати просування ЗСУ

Їх виявили на місці тимчасово окупованих районів Харківської області.

На документах російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася 53 роки. На їхніх картах немає Салтівського житлового масиву Харкова, який забудовували з початку 1970-х. Немає Трав'янського й Муромського водосховища. Державний кордон між Україною і Росією намалювали кульковою ручкою, на картах його взагалі не було.

Старі карти мають сучасні реєстраційні номери й гриф секретності. Але виготовлені вони 1969 року.

Навігаційним забезпеченням знищеного на Харківщині мотострілецького батальйону займалися топографічна служба західного військового округу РФ на чолі з полковником Олексієм Красновим і центр геопростірної інформації і навігації РФ.

Напередодні повномасштабного вторгнення в Україну ці підрозділи святкували 210-ту річницю топографічної служби. Казали, що вони забезпечують російське військове командування "найсучаснішими картами", виготовленими за допомогою "найновітніших пересувних навігаційно-геодезичних комплексів".

138-ма гвардійська мотострілецька бригада, яка користувалася цими картами, була знищена наприкінці березня біля Харківської кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.

Президент РФ Володимир Путін, імовірно, наказав захопити Харків і неокуповану частину Харківської області. Але успіх Росії вкрай малоймовірний.

З 26 червня росіяни намагаються захопити Дементіївку, село на півночі від Харкова, яке має обмежене значення для захисту РФ від наступальних українських дій.

Зараз ви читаєте новину «Російські командири використовують радянські карти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі