середа, 17 липня 2024 14:59

"Російська відповідальність за це - неминуча": Зеленський пригадав катастрофу MH17

"Російська відповідальність за це - неминуча": Зеленський пригадав катастрофу MH17
Сьогодні 10 років трагедії MH17. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

10 років тому росіяни знищили в небі України пасажирський літак MH17.

Увесь світ тоді побачив, хто прийшов з війною проти України і що російське зло є загрозою не лише для нас, наголосив президент Володимир Зеленський.

Тоді було вбито 298 осіб, серед них - 80 дітей. Це громадяни десятка держав із різних частин світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ уперше показала обличчя масового вбивці": десять років тому окупанти збили рейс MH17

"Російська відповідальність за це - неминуча. І кожен, хто винен у цьому та інших російських злочинах війни, однозначно почує заслужений вирок. Вічна пам'ять усім жертвам російської агресії!" - написав президент.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines збили в небі над окупованою проросійськими бойовиками частиною Донеччини 17 липня 2014 року.

Причини катастрофи розслідує спільна слідча група, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016-го група оприлюднила висновок, згідно з якими лайнер збили ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про належність "Бука" до російської 53 зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

Зараз ви читаєте новину «"Російська відповідальність за це - неминуча": Зеленський пригадав катастрофу MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі