субота, 27 жовтня 2007 11:57

Російська компанія виконала обіцянку перед потерпілими від вибуху в Дніпропетровську

У п"ятницю ТОВ "ГАЗЕКС Україна" виконало свою обіцянку і перелічило на рахунки родин загиблих під час вибуху побутового газу в житловому будинку в Дніпропетровську по 500 тис. грн.

Зокрема, одна родина одержала 1 млн. грн., ще одна родина одержала 1,5 млн. грн., інші одержали по 500 тис. грн. за кожного загиблого.

Таким чином, "ГАЗЕКС Україна" виплатило гроші всім 20-ти родинам, у яких були загиблі від вибуху газу в будинку на вулиці Мандриківська у Дніпропетровську.

Про це в п"ятницю журналістам на брифінгу розповів в.о. обов"язків голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, у суботу й у неділю буде працювати комісія, що разом з людьми буде готувати необхідні документи для перерахування грошової компенсації з держбюджету.

За його словами, у п"ятницю і на вихідних буде працювати 8 нотаріусів, що зможуть перевірити всі документи і підготувати їх для того, щоб з понеділка почалися перерахування коштів по 10 тис. грн. за 1 кв. м від площі, що малася в мешканців, на рахунки в Ощадбанку.

За даними керівника області, на сьогодні на рахунку потерпілих знаходиться вже 14 млн. грн. Крім того, перераховані 20,5 млн. грн. - гроші благодійних фондів Віктора Пінчука і Ріната Ахметова, що вже почали виплати коштів потерпілим від вибуху.

Шуфрич сказав, що протягом найближчих трьох тижнів повинні завершитися роботи з розбору 3-го під"їзду будинку, у якому стався вибух.

Як відомо, 13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в 10-поверховому житловому будинку стався вибух природного газу, у результаті якого, за останніми даними, загинуло 23 осіб, а також були ушкоджені розташовані поблизу будинки і споруди.

Газові розподільні мережі Дніпропетровська обслуговує підприємство з газопостачання і газифікації ВАТ "Дніпрогаз", одним з акціонерів якого опосередковано є Віктор Вексельберг.

"Дніпрогазом" керує російське ТОВ "ГАЗЕКС-менеджмент", що входить у холдинг ЗАТ "Комплексні енергетичні системи" (Росія). Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Російська компанія виконала обіцянку перед потерпілими від вибуху в Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі