середа, 17 січня 2024 12:46

Різка зміна погоди: українців приголомшили прогнозом

Завтра, 18 січня, в Україні кардинально мінятиметься погода. Спостерігатиметься дуже цікава синоптична ситуація.

Найближчої ночі ще переважатиме морозна погода з температурою повітря -5...12℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. На північному сході вдарить мороз до -14℃. Тепліше буде на півдні та заході: +3...-3℃. У західних та північних областях пройде сніг.

"Сьогодні в Україні багато сонця. Обов'язково постарайтеся піти на вулицю пройтися трохи. Хоч і мороз. Бо вже завтра набіжать хмари. Вдень через різке потепління настане фаза опадів. Піде дощ. Перехід від снігу до дощу супроводжуватися налипанням мокрого снігу, ускладненням ситуації на дорогах, погіршенням видимості, подекуди ожеледдю. До таких метеорологічних метаморфоз приєднається сильний південно-західний вітер: очікуються штормові пориви до 15-20 метрів за секунду", - написала вона.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Синім кольором на карті показаний дощ, а рожевим - сніг
Синім кольором на карті показаний дощ, а рожевим - сніг

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на середу

Також почне різко підвищуватися температура повітря, яка впродовж дня досягне +3...8℃. А у південній частині України, на Закарпатті та в Чернівецькій області становитиме +7...12℃. В Криму прогнозують +14℃.

У Києві 18 січня також буде сильний вітер, набіжать хмари, очікується вночі сніг. Вдень пройде дощ. Прогнозують перехід від нічних -4...6℃ до денних +5℃.

"Самі бачите, що зміна погоди буде різкою, тому сьогодні краще погуляти на сонечку, а завтра вже клацати по клавіатурі, піти і накупити, як завжди, в два рази більше зайвого у супермаркеті, не вибиратися в далеку дорогу без необхідності, не лякатися можливих стрибків артеріального тиску. Може боліти голова від активної діяльності атмосферних фронтів, не забудьте про знеболювальні. Вихідними така активна погода вгомониться і хоча й не буде дуже тепло, проте можна буде побачити знову сонечко", - додала Діденко.

Рятувальники показали казкові краєвиди засніжених Карпат. У зв'язку з хуртовинами та снігопадами, на високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека.

Зараз ви читаєте новину «Різка зміна погоди: українців приголомшили прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі