пʼятниця, 03 серпня 2018 19:09

Ризик зупинки серця чи ушкодження мозку - Супрун розповіла про наслідки голодування політв'язнів

Ризик зупинки серця чи ушкодження мозку - Супрун розповіла про наслідки голодування політв'язнів
Супрун нагадала про ризик голодування. Фото: НВ

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун нагадала, що українські політв'язні, які оголосили голодування, ризикують своїми здоров'ям і життям.

"Бранці Кремля, які тримають протестне голодування в російських тюрмах - Олег Сенцов, Володимир Балух, Олександр Шумков - мають сталеву волю і щодня демонструють її усьому світу. Ми знаємо, що вони сильні та гідно тримаються", - написала Супрун у Facebook.

Людина, яка голодує, має більший ризик зупинки серця чи ушкодження мозку через брак енергії чи вітамінів.

"Поступове вичерпання запасів відбивається на всіх системах", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пікетують адміністрацію Путіна за звільнення Сенцова - пряма трансляція

Важко зробити прогноз про стан здоров'я політв'язнів після припинення протесту та задоволення вимог. На таких термінах важливе ненасильне медичне піклування, що забезпечує вітамінами й електролітами, без яких мозок і серце не змогли би працювати.

"Натомість до жодного з в'язнів не допускають українських і міжнародних лікарів. Ані до тих, хто голодує, ані до тих, хто має тяжку хворобу, як Павло Гриб, ні до кого", - нагадала Супрун.

"Україна неодноразово зверталася і продовжуватиме звертатися до Російської Федерації з проханням допустити до українських бранців незалежних представників від Amnesty International, Doctors Without Borders/ Médecins Sans Frontières (MSF) та українських лікарів для обстеження й надання належної допомоги", - запевнила Супрун.

Влада Росії без пояснення причин відмовила у доступі до українського режисера Олега Сенцова міжнародній правозахисній групі Amnesty International. Сенцов голодує з 14 травня, не вживає їжі 82-й день.

Зараз ви читаєте новину «Ризик зупинки серця чи ушкодження мозку - Супрун розповіла про наслідки голодування політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі