неділя, 25 грудня 2016 01:35

Різдво Христове святкують 140 країн

Різдво Христове святкують 140 країн

У ніч з 24 на 25 грудня католицька і протестанська церква відзначають Свято Різдва.

25 грудня Різдво відзначають жителі Західної Європи, Північної та Південної Америки, Австралії, країн Африки та Азії. В цей же день святкують лютерани, англіканська церква і частина протестантських конфесій.

У більш ніж 140 країнах це державне свято.

Папа римський Франциск провів урочисту месу в соборі Святого Петра у Ватикані. В соборі і на площі зібралися тисячі віруючих.
Говорив про біженців та дітей, які знаходяться в зоні конфлікту. Закликав приймати дітей, які народилися під час війни, бідності і втечі. Дітей, "які в підземних бункерах, рятуючись від бомбардувань, на дорозі великого міста, на дні переповненого мігрантами човна", - пише DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На церковне від'єднання України від Москви потрібно 10-20 років

Різдво у католицизмі відзначається трьома церковними богослужіннями, що здійснюються опівночі, на світанку і вдень.

Святкування Різдва завершується 1 січня, коли відзначається День Пресвятої Богородиці.

Група парламентаріїв запропонувала Верховній Раді визнати Різдво 25 грудня офіційним святковим і вихідним днем ​​в Україні.

"В Україні налічують близько 11 000 релігійних католицьких і протестантських громад, що становить близько 30% усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

"Церква готова прийняти рішення про перенесення святкування Різдва на 25 грудня, але для цього повинно бути бажання та готовність віруючих відзначати це свято за старим стилем", - сказав Патріарх Філарет.
Зараз ви читаєте новину «Різдво Христове святкують 140 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі