понеділок, 18 травня 2009 13:36

Рибака в Норвегії облили водою (ФОТО)

У міжнародному аеропорту Осло літак з переможцем "Євробачення-2009" 23-річним норвежцем білоруського походження Олександром Рибаком облили водою чотири пожежні машини, коли лайнер під"їхав до терміналу.

Так прийнято проводжати пілотів на пенсію.

В аеропорту переможця "Євробачення" зустрічали близько 3000 людей, що, як він сам зізнався, дуже його здивувало. "Це абсолютно неймовірно. Я думав, буде 20 або 30 людей. Я ніколи собі такого не уявляв", - сказав Рибак в ефірі норвезького телебачення.

Рибак виконав пісню Fairytale ("Казка") власного написання у фіналі "Євробачення", який пройшов в ніч на неділю в московському СК "Олімпійський". За підсумками голосування глядачів і професійного журі він набрав 387 балів, що стало рекордним результатом в історії конкурсу, і упевнено обійшов своїх суперників з 24 країн. За це досягнення норвезькі електронні ЗМІ прозвали Рибака "Олександром Третім", оскільки він приніс Норвегії третю перемогу на "Євробаченні" за всю історію існування конкурсу (раніше Норвегія перемагала в 1985 і 1995 роках).

В неділю Норвегія святкувала національний день - день Конституції, і деякі фанати були одягнені в національні костюми.

Нагадаємо, друге місце на конкурсі посіла Йоганна Гудрун Йонсдоттір (Ісландія), третє місце у дуету, що представляв Азербайджан, - Айсель Теймурзаде та Араш.

Переможець за підсумками голосування отримав 387 балів, у Йоганни - 218, у азербайджанців - 207 балів.

Український представник на Євробаченні-2009 Світлана Лобода з піснею "Be My Valentine! (Anti-crisis Girl)" зібрала 76 балів (12-е місце). Анастасія Приходько, яка представляла Росію, зайняла 11 місце, набравши 91 бал.

За правилами, в 2010 році "Євробачення" пройде в Норвегії. Вже зараз багато хто говорить про те, що провести його на такому ж рівні, як в Москві, буде складно. Російське "Євробачення" називають наймасштабнішим і найвидовищнішим за всю історію конкурсу.

За матеріалами NEWSru.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рибака в Норвегії облили водою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі