вівторок, 23 березня 2010 13:09

Республіканці називають реформи Обами "соціалістичними"

Республіканці називають реформи Обами "соціалістичними"

Проект реформи охорони здоров"я, запропонований президентом США Бараком Обамою, просувається із значними труднощами. Американські прокурори-республіканці домагаються оскарження реформи, на яку сподіваються багато американців.

Республіканська партія стверджує, що пропозиції Обами - соціалістичні, а нинішня система медичного обслуговування в США - ефективна. Будь-які зміни, на думку республіканців, призведуть до зниження якості послуг.

Білл Макколум, генеральний прокурор, який представляє Республіканську партію, заявив про те, що позов буде подано відразу після підписання главою держави нового закону. Він відзначив також, що його підтримають прокурори відразу з дев"яти штатів. Усі вони теж є республіканцями. Однак, за словами генерального прокурора, політичні переконання не мають значення.

"Це податок або покарання просто на життя, і це суперечить конституції", заявив він."Ми аж ніяк не зможемо зробити те, чого вимагає цей закон, а також забезпечити освітою, вихованням, утримувати ув"язнених і всю решту, про що пише законопроект", - каже прокурор штату Флорида.

Нагадаємо, що ввечері 21 березня, Палата представників конгресу США ухвалила пакет президентських законів щодо реформування системи охорони здоров"я. Дебати про її реформу тривають уже давно, адже досі у країні немає безкоштовної медицини.

У більшості страхових планів зазначено, що за медичні обстеження пацієнти мають платити зі своєї кишені. Вартість страхування на рік у середньому сягає $3,5 тисяч. Проте, оскільки чимало американців не можуть собі дозволити платити ці гроші, у сфері охорони здоров"я виникають великі проблеми.

На сьогодні 47 млн. мешканців країни не мають страхування. Це шоста частина населення країни. Такі люди не можуть звернутись до лікаря навіть за невідкладною допомогою. Половина особистих банкрутств у США так чи інакше пов"язані з медичними послугами.

Обама пропонує знизити вартість страхування та зробити медичну допомогу доступнішою. Законопроект наштовхнувся на жорстку протидію страхових компаній, які таким чином позбудуться своїх надприбутків.

Після підтримки у палаті представників законопроект повернеться до Сенату, який має його ухвалити простою більшістю голосів. Зважаючи на більшість демократів, цю процедуру називають чистою формальністю. Рішення Палати представників уже назвали історичним для країни.

Gazeta.ua за матеріалами BBC і РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Республіканці називають реформи Обами "соціалістичними"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі