середа, 13 червня 2007 14:57

Рештки радянського офіцера з з пагорба Тинісмяги поховають в Росії

Після того, як контрольний аналіз ДНК підтвердив спорідненість прибулого в Таллін для проведення генетичної експертизи Віктора Брянцева і капітана Олексія Брянцева, який в 1944 році був похований в Талліне на пагорбі Тинісмяги, естонська сторона вирішила передати останки офіцера його синові Віктору.
 
"В четвер відбудеться підписання документа про передачу Віктору Брянцеву останків його батька - капітана Олексія Брянцева. Потім працівники посольства РФ оформлять всі документи, необхідні для відправки останків до Росії, і в п"ятницю Віктор Брянцев авіарейсом доставить їх до Москви", - сказав в середу РИА Новости прес-аташе посольства РФ в Талліне Максим Козлов.
 
Козлов підкреслив, що російська сторона взяла на себе всі витрати, пов"язані з приїздом, розміщенням і аналізом ДНК, а також витрати на транспортування останків радянського офіцера до Росії.
Як раніше повідомили РІА Новини в адміністрації Ростовської області, 16 червня на площі Перемоги міста Гуково заплановане те, що урочисте перезахоронює останків гвардії капітана Олексія Брянцева

Син капітана Брянцева Віктор вирішив перезахоронювати останки батька після того, як власті Естонії розпорядилися перенести пам"ятник Воїнові-визволителю і братську могилу з центру міста на Таллінське військове кладовище. Пам"ятник демонтували в ніч на 27 квітня, а останки солдатів направили на експертизу в естонське бюро судово-медичної експертизи.
 
Раніше російські ЗМІ повідомляли про те, що окрім капітана Брянцева вже знайшлися родичі капітана Івана Сисоєва (дві дочки), лейтенанта Василя Волкова (сестра і один далекий родич) і фельдшера Олени Варшавської (двоюрідний брат).
 
Останки радянських воїнів, особу яких вдасться встановити, за бажанням родичів перезахоронюватимуть в Росії. Останки воїнів, яких не вдасться ідентифікувати, будуть 3 липня перезахоронюють на військовому кладовищі в Талліні, повідомило Міноборони Естонії.
 
За інформацією міністерства, родичі загиблих солдатів, що живуть в Росії  зможуть клопотати про транспортування останків на батьківщину і після їх перезахоронення на Таллінському військовому кладовищі. www.rian.ru
Зараз ви читаєте новину «Рештки радянського офіцера з з пагорба Тинісмяги поховають в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі