вівторок, 17 листопада 2009 10:03

Реконструкція трамвайної лінії N1 затягнеться на 5 років?

Реконструкція трамвайної лінії N1 затягнеться на 5 років?

Київська влада має намір у наступному році почати реконструкцію трамвайної лінії за маршрутом N1 на Південній Борщагівці.

Проект припускає заміну дорожнього полотна і будівництво сучасних зупинково-посадкових комплексів, сполучених з об"єктами торгівлі і сервісу.

Чиновники обіцяють запустити рух цим маршрутом уже через 1,5 року. Водночас реалізація всього проекту може розтягтися на 5 років, оскільки передбачає участь інвесторів.

Відновлення маршруту N1 від вулиці Гната Юри до вулиці Симиренка стане черговим етапом реалізації програми відновлення трамвайного сполучення столиці.

Замовником проекту виступило КП "Київпастранс", яке рік тому виграло тендер на реконструкцію лінії швидкісного трамваю.

За словами заступника гендиректора КП "Київпастранс" Володимира Осадчого, реконструкція трамвайної лінії почнеться в наступному році. Її вартість оцінюється в 90 мільйонів гривень. Ці кошти повинні виділити з міського бюджету.

Відповідно до містобудівного обґрунтування трамвайної лінії маршруту N1 на ділянці довжиною близько 10 км планується спорудження 7 зупинково-посадкових станцій.

На них хочуть звести багатофункціональні комплекси комерційного і громадського призначення.

За словами архітектора ДП "Інститут "Київгенплан" Олени Курило, це будуть дво-триповерхові будинки з легких конструкцій, невелику частину яких на другому рівні займуть пішохідні переходи.

Решту площі віддадуть під розміщення об"єктів торгівлі, сервісу, а також офісів і розважальних закладів.

За матеріалом Деловая столица

Зараз ви читаєте новину «Реконструкція трамвайної лінії N1 затягнеться на 5 років?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі