четвер, 07 грудня 2023 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка оцінила запаси й виробництво зброї в РФ

Розвідка оцінила запаси й виробництво зброї в РФ
У ГУР оцінили запаси зброї в Росії. Фото: pixabay.com

У Росії триває виготовлення ракет та дронів.

Про це заявив в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. Він розповів, скільки зброї має ворог у запасах та яка в РФ ситуація з виробництвом нового озброєння, передає Gazeta.ua.

"Якщо ми говоримо про стрілецьку зброю, то в Росії її дуже багато. Вистачить ще на значну кількість кадрового резерву. Радянська стрілецька зброя в Російській Федерації є фактично в необмеженій кількості", - сказав Юсов.

Ракетних озброєнь, що становлять велику небезпеку насамперед для прифронтових населених пунктів України, також доволі багато. Зокрема йдеться про С-300.

"Звичайно, це не високоточна зброя. Вона просто летить у певному напрямку і вражає те, що знаходиться в квадраті. Це зброя, яка насамперед спрямована проти цивільного населення та цивільної інфраструктури", - пояснив розвідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни створюють нові модифікації дронів-камікадзе - розвідка

Із бронетехнікою у ворога ситуація складніша. Попри заяви окупантів про виробництво нової техніки, йдеться переважно про розконсервацію і модернізацію зразків із уже існуючих запасів.

"Там є критична нестача сучасних технологій: сучасної оптики, сучасної радіоелектроніки, схем, мікрочипів. Усе це потрібно для модернізації сучасної техніки. Тому з цим і далі в окупантів будуть проблеми. Але є і певні можливості. Триває виробництво ракетних озброєнь. Налагоджене виробництво здебільшого ударних безпілотників. Це справді є проблемою для нас, бо це наслідки обходу санкцій. Водночас саме по собі виробництво безпілотників - не надсучасне виробництво. Питання обсягі", - констатував Юсов.

За даними української розвідки, зараз Росія має у запасах приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 км. У жовтні росіяни випустили близько 115 високоточних ракет з дальністю у понад 350 км. Також у РФ не припиняється модернізація ракет Х-22. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка оцінила запаси й виробництво зброї в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі