понеділок, 05 грудня 2022 17:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили колаборантку, яка депортувала українців у Росію

Викрили колаборантку, яка депортувала українців у Росію
У Донецькій області встановили зрадницю. Фото: СБУ

Викрили "віцемерку" окупантів у Чистяковому Донецькій області, яка відповідала за депортацію мешканців Маріуполя і Волновахи

Вона поширювала кремлівський режим у захопленому місті, повідомляє Служба безпеки України.

"Зрадниця виконувала завдання Москви щодо депортації мешканців окупованих районів Донеччини в країну-агресорку. Для цього вона організувала в місті транзитний "пересідний пункт", який використовували для примусового вивезення українців до віддалених регіонів Росії, зокрема Східного Сибіру й Далекого Сходу", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, ідеться про мешканку Єнакієвого. Вона 2016 року приєдналась до бойовиків. Пізніше її призначили "керівником справами" місцевої окупаційної адміністрації, а потім "перевели" до Чистякового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала агентів РФ, які наводили ракети на школи і стежили за переміщенням ЗСУ

Зловмисниця переховується на тимчасово захопленій території Донеччини.

У вересні у Донецькій і Кіровоградській областях СБУ нейтралізувала російську агентурну мережу. Троє зрадників збирали розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділів Збройних сил України у прифронтових районах на сході.

На Донеччині двоє місцевих жителів розвідували позиції українських захисників поблизу Краматорська й Дружківки.

Зараз ви читаєте новину «Викрили колаборантку, яка депортувала українців у Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі