четвер, 14 червня 2007 10:43

Рада Безпеки ООН засудила терористичну атаку в Бейруті

Рада Безпеки ООН у спеціальній заяві, прийнятій на вечірньому засіданні, засудила терористичну атаку в Бейруті, жертвами якої стали депутат ліванського парламенту Валід Іду і ще щонайменше дев"ять чоловік.

Рада Безпеки призвала політичні сили як у самому Лівані, так і в регіоні в цілому, проявити відповідальність для того, щоб не допустити погіршення ситуації в країні.

Вибух, що забрав життя Валіда Іду, став шостим відтоді, як 20 травня на півночі Лівану почалися зіткнення між ліванською армією та бойовиками екстремістського угруповання "Фатх ель-Іслам". У результаті попередніх п"яти вибухів загинули дві людини і близько 40 були поранені.

Останній вибух стався не більше ніж у трьох кілометрах від того місця, де два з половиною роки тому також у результаті могутнього вибуху загинув Рафік Харірі. Ліванська парламентська й урядова більшість звинуватила в його смерті Сірію.

Відтоді в Лівані було підірвано шість відомих політиків і журналістів, що мали антисірійські позиції. Останнім з них був міністр промисловості Лівану П"єр Жмайель, убитий у листопаді минулого року.

Генсек ООН на цьому тижні оголосив, що приступає до створення міжнародного трибуналу з убивства Харірі, що був заснований рішенням РБ ООН після того, як парламент Лівану не зміг ратифікувати договір з ООН, заблокований опозицією, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Рада Безпеки ООН засудила терористичну атаку в Бейруті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі