середа, 12 грудня 2007 16:22

"Росія практично виграла війну з тероризмом"

Війна з тероризмом в Російській Федерації практично виграна, вважає директор Федеральної служби безпеки Микола Патрушев.

"Та війна, яка була нам оголошена, не тільки терористами, лідерами бандформувань, але і тими, хто підтримував, фінансував, давав можливість лікуватися (бойовикам), вона нами практично виграна", - заявив Патрушев в середу на зустрічі з вдовами загиблих співробітників ФСБ.

Патрушев визнав, що на Північному Кавказі залишаються проблеми і там продовжують гинути співробітники ФСБ, здійснюються теракти.

Директор ФСБ нагадав, що в 1999 році під час нападу бойовиків на Дагестан йшлося про відторгнення від Росії значної частини Північного Кавказу. Саме тоді, відзначив він, послідувала адекватна реакція керівництва країни на ці події.

Не дивлячись на заяви директора ФСБ, останнім часом Росію потрясла серія вибухів в автобусах, визнаних терористичними атаками. Так 9 грудня в місті Невинномисське на автовокзалі був підірваний автобус, що виходив з П"ятигорська до Ставрополя. Загинули дві люди, постраждали - 13, зокрема двоє громадян України.

22 листопада на межі Північної Осетії і Кабардіно Балкарії також в автобусі, що виходив з П"ятигорська, спрацював вибуховий пристрій, начинений вражаючими елементами. В результаті вибуху загинули 4 людини, серед них дитина.

31 жовтня в Тольятті був підірваний міський рейсовий автобус. Загинули вісім чоловік, більше 60 постраждали, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Росія практично виграла війну з тероризмом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі