вівторок, 18 грудня 2007 13:19

"Росія не нарощуватиме озброєння в європейській частині країни"

Росія не має наміру нарощувати свої озброєні сили в європейській частині країни, заявив у вівторок міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, виступаючи на прес-конференції за підсумками переговорів з головою МЗС Латвії Марісом Рієкстіньшем.

"Не дивлячись на припинення російської участі в Договорі про звичайні озброєні сили в Європі (ДОВСЕ), Росія не збирається нарощувати озброєння в європейській частині країни", - сказав Лавров.

За його словами, введення мораторію на ДОВСЄ не означає відмови Росії від продовження переговорів із західними партнерами.

"Ми не закриваємо двері, ми готові продовжувати переговори, якщо країни НАТО підуть на обговорення наших законних, а не вигаданих турбот", - сказав глава МЗС РФ.

Лавров додав, що Росія зацікавлена в збереженні ДОВСЄ як механізм контролю над звичайними збройними силами в Європі, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Росія не нарощуватиме озброєння в європейській частині країни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі