понеділок, 17 грудня 2007 13:58

"Передача Басри іракцям - доказ посилення моджахедів"

У новому відео, опублікованому в інтернеті в понеділок 17 грудня, Айман аль-Завахирі, друга людина в "Аль-Каїді" заявив, що американці терплять поразку в Іраку, повідомляє Associated Press. Він назвав передачу контролю над провінцією Басра іракській владі ще одним доказом посилення моджахедів і погіршення американського положення в Іраку.

Він прокоментував оптимістичну позицію американського керівництва з приводу війни в Іраку таким чином: "Або американці остаточно забрехалися, або вони так нічому і не навчилися за чотири роки війни як не навчилися нічому після своєї поразки у В"єтнамі", - наводить слова аль-Завахирі Reuters.

Відповідаючи на питання журналіста, що знаходився за кадром, аль-Завахирі сказав, що Ірак - одна з найважливіших зон, в якій мусульмани ведуть боротьбу. Він також затаврував суннітів, які отримували підтримку від США в боротьбі з "Аль-Каїдою", назвавши їх "зрадниками".

Нагадаємо, що днем раніше, 16 грудня, британські війська передали контроль над провінцією Басра іракській владі. Басра стала останньою з чотирьох провінцій, що колись контролювалися британцями, і передача владі в ній, по суті, поклала кінець п"ятирічній присутності англійців в Іраку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Передача Басри іракцям - доказ посилення моджахедів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі