неділя, 29 серпня 2010 16:07

"Новому Стаханову" за 170 тонн вугілля подарували автомобіль (ФОТО)

 
"Новий Стаханов", донецький забійник Сергій Шемук отримав у нагороду автомобіль "Шевроле"

Про це Gazeta.ua  повідомив сам Сергій Шемук, який 9 серпня на шахті "Новодзержинська" (м. Дзержинськ) побив рекорд Олексія Стаханова.

За 8 годин Шемук нарубав 170 тон вугілля. При нормі видобутку 8,4 тонн (норму збільшили спеціально для рекорду - враховуючи, що ще двоє шахтарів виконували допоміжні роботи під час роботи рекордсмена).

"Ключі, документи і саму машину "Шевроле" мені вручив генеральний директор НВО "Механік" Віктор Вишневецький. Ще не вмію водити машину, але вона мені дуже сподобалася. До того ж вогняна - мій улюблений колір. Завжди дивився на такі і мріяв. Дружина думала, розігрую. Навіть коли побачила документи й машину, сказала: "Не може бути". Старша донька заплакала, а молодша, якій 13, по-моєму, взагалі не розуміє, що відбувається ", - розповів Сергій.

"Моїм помічникам виділили по 5 тис. гривень. А вчора мене запросили в місто Стаханов, і там Віктор Янукович мене нагородив зіркою Героя України. Запитав скільки мені років. Я відповів - 38. Президент порадів за мене, що я ще не дуже старий. Усміхнувся й сказав: "Є час пожити у славі", руку потиснув ", - зазначив шахтар.

Сергій Шемук, говорять на підприємстві, де він працює більше 20 років, завжди виконував план видобутку на 200-300% норми.

Має всі шахтарські медалі, а в 2004 році став наймолодшим Заслуженим шахтарем України.

До 75-річчя стахановського руху (яке відзначається 31 серпня) на шахті "Новодзержинська" оголосили змагання.

До Сергія Шемука рекорд Стаханова побили три забійника.

16 липня Сергій Никаноров добув 114 тонн (виконав норму на 1357%).

27 липня забійник Олександр Саєнко нарубав 132 тонни вугілля, 4 серпня Олександр Шереметєв зробив 109 тонн (1297% плану).

Шемук же виконав завдання на 2023%.

Нагадаємо, сьогодні 29 серпня в Україні відзначається День шахтаря. Президент України привітав трудівників з професійним святом і пообіцяв погасити заборгованість перед інвалідами.

Фото: Тетяна Заровна

Зараз ви читаєте новину «"Новому Стаханову" за 170 тонн вугілля подарували автомобіль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі