четвер, 22 квітня 2010 13:27

"Колядника" Зварича можуть випустити на волю?

"Колядника" Зварича можуть випустити на волю?

Екс-суддя Ігор Зварич під час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи виявив численні підробки, виправлення і зникнення процесуальних документів, речових доказів та матеріальних цінностей. Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря його адвокатів Тетяни Турбіної.

Як зазначено в повідомленні, у матеріалах справи Зварич так і не зміг знайти відео, записок і багатьох інших "доказів", в існуванні яких Генеральна прокуратура (ГПУ) переконувала громадськість через ЗМІ.

"У матеріалах справи відсутні відеокасети, на яких нібито зафіксовані події за 8 місяців, що знімалися в приміщенні Львівського апеляційного адмінсуду. Апаратура, яка нібито знімала ці події, і була безномерною, записки і заяви, які я ніби писав, і в яких, як стверджувала Генпрокуратура, я визнавав, що брав хабарі. Немає в справі як протоколів обшуку приміщень суду, так і протоколів обшуку квартири, де я проживав. Відповідно, невідомо, що саме було знайдено і вилучено.

Немає і списків, на яких нібито були вказані прізвища осіб, що давали хабарі, і розміри цих хабарів, як і десятків, а то й сотень інших письмових доказів, які на всю країну по всіх телеканалах кричали представники ГПУ, зокрема, на той час керівник слідчої групи Володимир Жербицький. Висновок один - або ці докази хтось викрав, або ж їх ніколи і не існувало", - відзначає Ігор Зварич.

Про ці факти екс-суддя у письмовій формі повідомив президента України Віктора Януковича і генпрокурора Олександра Медведька: "Я переконаний, що ці протиправні дії вчинили працівники СБУ і ГПУ, зокрема заступники Генпрокурора Ренат Кузьмін і Віталій Щоткін, слідчі ГПУ Жербицький і Сергій Личик, а також керівники і оперативники УСБУ в Львівській області".

"Сподіваюся на негайну і адекватну реакцію президента та генпрокурора", - підкреслив екс-суддя, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Колядника" Зварича можуть випустити на волю?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі