пʼятниця, 26 березня 2010 09:55

"Голлівуд" може зникнути через три тижні

"Голлівуд" може зникнути через три тижні

Знаменитий напис "Голлівуд" в Лос-Анджелесі може бути знесений через три тижні, якщо його не викуплять у інвесторів.

Напис належить місту Лос-Анджелес, проте земля, на якій він розташований, належить групі інвесторів з Чикаго, які планують віддати територію під забудову, якщо її не викуплять найближчим часом.

Під час переговорів була досягнута домовленість, що землю може купити Фонд громадських територій (Trust for Public Land), який збереже знаменитий напис. Земля оцінюється в 12,5 мільйона доларів, а гроші мають бути сплачені до 14 квітня. На даний момент фонд зібрав тільки 9,5 мільйона доларів. Свої кошти на пожертвування "Голлівуду" внесли актор Том Хенкс і кінорежисер Стівен Спілберг.

Знаменитий пам"ятний знак на Голлівудських пагорбах в Лос-Анджелесі, Каліфорнія являє собою словом "HOLLYWOOD" (назва місцевості), написане великими білими буквами. Знак був створений в якості реклами в 1923 році, але згодом придбав широку популярність, ставши фірмовим знаком кіноіндустрії США. Напис "Голлівуд" розташований на південному схилі гори Маунт-Лі і є найбільш упізнаним символом Голлівуду.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «"Голлівуд" може зникнути через три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі