четвер, 03 червня 2010 09:44

Путін знає про розгін "незгодних", проте робити нічого не буде

Путін знає про розгін "незгодних", проте робити нічого не буде

Прем'єр-міністру Володимиру Путіну відомі подробиці силового розгону ОМОНом "маршу незгодних" на Тріумфальній площі в Москві. Повідомивши про це ЗМІ, прес-секретар глави уряду Дмитро Пєсков зазначив, що Путін знає, "де було дано дозвіл на проведення акції і де вона, зрештою, була проведена".

Повідомити про те, як Путін оцінює дії міліції, Пєсков відмовився. За словами прес-секретаря, Путін також у курсі того, що в міліції журналісту видання Олександру Артем'єву зламали руку.

Також стало відомо, що ознайомився прем'єр і з вмістом папки, переданої рок-співаком Юрієм Шевчуком на зустрічі Путіна з діячами культури 29 травня. Як повідомив Дмитро Пєсков ЗМІ, так як у папці були не питання, а "констатація фактів", ніяких доручень з цього приводу Путін віддавати не збирається. Тим часом експерти відзначають, що громадськість вимагає відповіді за розгін "незгодних" з Путіна, у той час як президент Дмитро Медведєв уперто відмовчується на цю тему.

Розслідуванням розгону мітингу на Тріумфальній площі займуться представники громадських організацій та депутати опозиційних фракцій в Держдумі. Партія "Єдина Росія" блокувала обговорення розгону мітингу на засіданні в нижній палаті парламенту.

Нагадаємо, що в московській мерії організаторам "маршу незгодних" пропонували для мітингу набережну Шевченка, болотну площу або Чистопрудний бульвар. Опозиціонери ж хотіли мітингувати тільки на Тріумфальній площі - до цього мерія неодноразово відмовляла в цьому "незгодним". 31 травня Тріумфальну площу зайняли прокремлівські молодіжні організації. У результаті мітинг "незгодних" жорстко розганяв ОМОН, багато хто з учасників акції були затримані і доставлені в міліцію. За даними ГУВС Москви, у відношенні затриманих було складено близько 150 протоколів про адміністративне правопорушення.

За два дні до акції тему "незгодних" на зустрічі з прем'єр-міністром Путіним підняв відомий рок-музикант, лідер групи ДДТ. За словами учасників зустрічі, прем'єр дуже спритно відійшов від суті питання і став напирати на те, що через "марш незгодних" у людей можуть бути труднощі з тим, щоб дістатися до місця призначення - на роботу або додому. Тоді ж Шевчук передав прем'єру папку, в якій, за його словами було порушено дуже багато болючих проблем - від беззаконня чиновників і розбазарювання федерального бюджету на золоті унітази до чистоти озера Байкал.

Як розповів ЗМІ сам рокер, на аркушах в папці йдеться про великі зарплати чиновників і про те, що людина з середньою зарплатою може на рік купити тільки половину квадратного метра житла. Також Шевчук хоче почути коментар Путіна про банківські процентні ставки.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Путін знає про розгін "незгодних", проте робити нічого не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі