понеділок, 16 березня 2009 18:38

Путін заплатив за звання людини року $2 млн?

Путін заплатив за звання людини року $2 млн?
Видання The New Times повідомляє, що за останні 2,5 роки уряд РФ витратив не менше $10 млн на послуги американських PR-агентств. За даними видання, вперше Кремль звернувся до послуг PR-консультантів із США під час підготовки саміту G8 в Петербурзі в 2006 році.

Тоді напередодні заходу з різкою критикою на адресу Росії виступив віце-президент США Дік Чейні. Він звинуватив російську владу в масовому згортанні демократичних свобод. Сенатор США від Арізони Джон Маккейн - майбутній кандидат в президенти країни від Республіканської партії - звернувся до членів "вісімки" із закликом бойкотувати саміт у зв"язку з авторитарними тенденціями в Росії. Одночасно "Газпром" в січні 2006 року припинив постачання газу на Україну через ціновий конфлікт, що підірвало прагнення Росії зробити енергетичну безпеку пріоритетною темою під час саміту.

Слід було поліпшити образ Росії

У відповідь російська влада уклала контракт з впливовою американською PR-компанією Ketchum, вартість якого оцінюється в два мільйони доларів. Піарникам належало поліпшити образ Росії під час майбутнього саміту.

Джерела The New Times стверджують, що замовник залишився задоволений і співпраця продовжилася. За даними американського центру PR Watch, саме Ketchum домігся того, щоб в 2007 році авторитетний американський журнал Time назвав людиною року Володимира Путіна.

Раніше іноземні ЗМІ відзначали, що перед Ketchum стояло безпрецедентне завдання: домогтися визнання діяльності Росії в G8 на тлі підозр, що посилилися в світі з приводу стану російської демократії за Володимира Путіна, та її планів з використання своєї нафтогазової потужності.

За матеріалами Regnum, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Путін заплатив за звання людини року $2 млн?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі