субота, 07 жовтня 2006 11:42

Путін відсвяткує своє 54-річчя займаючись державними справами

Президенту Росії Володимиру Путіну сьогодні виповнилося 54 роки. У сьомий раз він зустріне день народження на вищій державній посаді.

У свої особисті свята президент, як правило, не вносить коректив до робочого графіка. Навряд чи виключенням буде і нинішня субота. Цього дня Путін зазвичай збирає на нараду постійних членів Ради безпеки РФ, щоб обговорити актуальні питання внутрішньої і зовнішньої політики.

У попередні роки президент старався 7 жовтня призначати зустрічі і переговори за межами Москви. Так, в 2000, 2003 і 2005 роках Путін проводив день народження в рідному місті Санкт- Петербурзі, а 50-річний ювілей відзначив у Кишиневі на саміті СНД.

Тільки у 2004 році глава держави залишився в підмосковній резиденції Ново-Огарьово, але був зайнятий справами, обговорюючи співпрацю Росії та України з тодішніми її президентом і прем"єр-міністром.

Минулого року у Санкт-Петербурзі Путін також зустрічав день народження в оточенні колег з колишнього СРСР - президентів Казахстану, Киргизії, Узбекистану, Таджикистану. Вони з"їхалися на саміт Організації "Центрально-Азіатська співпраця" і саме того дня скасували цю структуру, домовившись зосередитися на співпраці Євразес.

За висловом Путіна, дане рішення стало для нього "кращим подарунком" до дня народження.

Що отримав російський лідер на пам"ять від іншого гостя - тодішнього канцлера ФРН Герхарда Шредера, який спеціально увечері прилітав до Санкт-Петербурга, так і залишилося в таємниці.

Зате росіяни готові проявити фантазію у виборі подарунків для президента і не приховують своїх намірів. Учасники дослідження громадської думки, проведеної компанією "Башкирова і партнери" назвали більше 120 варіантів подарунків главі держави. Найбільш поширеними були квіти, листівки і теплі побажання.

Більшість можливих презентів від співвітчизників не пов"язані з президентством Путіна. Росіяни готові піднести йому банний віник, банку варення, в"язані шкарпетки, вудку.

За шість років президентства у Путіна накопичилася обширна колекція дарів. Є в ній і такі оригінальні, як шапка Мономаха, виготовлена російськими ювелірами до 50-річного ювілею глави держави, карта федеральних округів, зроблена з уральської яшми, і навіть вугільна шахта.

Від більшості дарів президента вимушує відмовлятися протокол: згідно його розпорядку всі офіційні подарунки повинні бути передані у власність держави. Не порушуючи протоколу, в 2002 році дарований німецькими підприємцями BMW президент передав православному священикові, а дорогий швейцарський годинник - одному з керівників охорони Кремля, повідомляє NEWSru.com.


Зараз ви читаєте новину «Путін відсвяткує своє 54-річчя займаючись державними справами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі