середа, 28 червня 2006 17:16

Путін віддав наказ помститися за російських дипломатів

 

Президент РФ Володимир Путін віддав наказ спецслужбам прийняти всі заходи з пошуку та знищенню вбивць російських дипломатів.

Про це глава російської федерації заявив на зустрічі з принцом Саудівської Аравії. Путін підкреслив, що Росія буде вдячна за будь-яку надану інформацію про злочинців.

Нагадаємо, що 4-х росіян Федора Зайцева, Рината Агліуліна, Анатолія Смирнова та Олега Федосєєва захопили в Іраку 3 червня. Бойовики з угрупування близького до "Аль-каїди" заявили 19 червня, що росіяни знаходяться у них в заручниках і, якщо Росія не виведе війська з Чечні, їх стратять.

Ультиматум бойовики висунули строком на дві доби. 21 червня з"явилися перші відомості про те, що російські дипломати страчені, проте пізніше цю інформацю не підтвердили.

25 числа терористи розповсюдили відеозапис із вбивством 3-х чоловіків. Через день МЗС РФ оголосило, що з росіянами "трапилося непоправне". Представники міністерества заявили, що вимагатимуть скликання спеціального засідання Ради безпеки ООН та ухвалення заяви про засудження цього злочину.

28 червня депутати Держдуми РФ зажадали від глав Іраку та окупаційних військ провести розслідування вбивства російських дипломатів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін віддав наказ помститися за російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі