понеділок, 24 листопада 2008 15:13

Путін порівняв Саакашвілі із Сталіним

Влада Грузії намагалася вирішити проблему своєї територіальної цілісності за сталінським принципом - "Немає людини - немає проблеми", заявив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін.

"Проблеми територіальної цілісності Грузії влада цієї країни вважала можливим вирішити за відомим сталінським принципом - "Немає людини - немає проблеми", і бомбила цивільні населені пункти, знищували мирних жителів", - заявив Путін в понеділок на міжнародній конференції з гуманітарного права в Санкт-Петербурзі, повідомляє "РІА "Новости".

"Це жорстокий широкомасштабний і невиборчий напад. І Росія була вимушена захищати і своїх миротворців, і ні в чому не повинних цивільних людей", - відзначив глава російського уряду.

Нагадаємо, грузинські війська 8 серпня вторглися до Південної Осетії і завдали удару по її столиці Цхинвалі із застосуванням танків і важкої артилерії. Росія була вимушена ввести підкріплення в допомогу розквартированим в регіоні миротворцям і провести операцію з примусу Грузії до миру. Після цих подій Росія 26 серпня визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії. 9 вересня між державами були встановлені дипломатичні відносини, а 17 вересня РФ підписала з республіками договори про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу. Президент Росії Дмитро Медведєв вніс ці угоди для ратифікації в Держдуму 20 жовтня. Парламент Абхазії ратифікував договір про дружбу, співпрацю і взаємодопомогу з РФ 24 вересня, а парламент Південної Осетії - 2 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Путін порівняв Саакашвілі із Сталіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі