субота, 21 листопада 2009 19:13

Путін розповів про оздоровлення російської економіки

Путін розповів про оздоровлення російської економіки

Прем"єр Володимир Путін, який виступив в суботу, 21 листопада, на з"їзді партії "Єдина Росія", присвятив свою промову поточному стану і майбутньому російської економіки. За його словами, спад ВВП в 2009 році складе 8-8,5 відсотка, що стане краще розрахункових показників.

Як вважає Путін, російська економіка активно демонструє ознаки оздоровлення. Зокрема, він відзначив зниження інфляція в 2009 році до 9-9,6 відсотка з 13,3 відсотка в 2008 році. Крім того, він вказав на відновлення кредитної системи, учасники якої вже починають боротися за клієнтів.

Серед тих заходів, яких уряд запланував на наступні роки, прем"єр згадав створення спеціального агентства страхування зовнішньоторговельних операцій. За його словами, на діяльність нового відомства буде виділено 13 мільярдів рублів. Крім того, наступного року 60 мільярдів рублів планується направити на фінансування високотехнологічного експорту, ще три мільярди рублів - на субсидування відсоткових ставок по експортних кредитах.

В майбутньому, пообіцяв прем"єр, уряд продовжить жорсткий антиінфляційний курс. Крім того, буде прийнята низка заходів, направлених на забезпечення стійкої роботи системоутворюючих підприємств, розвиток житлового будівництва, підтримку внутрішнього попиту, боротьбу з безробіттям і вирішення проблеми мономіст.

Сума, яку уряд має намір виділити на підтримку високотехнологічних галузей, за словами Путіна, складе більше 400 мільярдів рублів. З них більше 100 мільярдів буде направлено на громадськы космічні програми, 96 мільярдів - на атомний комплекс, 22 мільярди - на авіацію.

По 30 мільярдів в найближчі три роки прем"єр запропонував направити на розвиток російських університетів. Ще десять мільярдів рублів, за словами Путіна, буде виділено на розвиток наукового центру "Курчатовський інститут".

Також в 2010 році на 8,5 відсотка до 1,175 трильйонів рублів планується збільшити об"єм держоборонзамовлення. Путін відзначив, що, не дивлячись на загальний спад економіки, оборонна промисловість зуміла вирости на чотири відсотки.

На дорожнє будівництво, за словами прем"єра, в 2010 році буде направлено 324 мільярди рублів. Близько 250 мільярдів рублів Путін пообіцяв виділити на підтримку іпотеки. Крім того, він запропонував на рік продовжити програму Фонду сприяння реформуванню житлово-комунального господарства, яка була розрахована до кінця 2011 року.

XI з"їзд партії "Єдина Росія" проходить в Санкт-Петербурзі. Окрім прем"єра в його роботі взяв участь президент Росії Дмитро Медведєв, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін розповів про оздоровлення російської економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі