середа, 14 січня 2009 13:33

Путін поскаржився Європі на Ющенка і представив свої докази

Путін поскаржився Європі на Ющенка і представив свої докази
Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі з прем"єрами Словаччини, Болгарії і Молдови продемонстрував своїм колегам документ, який підтверджуює, що Україна перешкоджає проходженню російського газу на територію Європи.

"Не дивлячись на заяви президента України Віктора Ющенка про те, що Україна не перешкоджає транзиту, на діловому, корпоративному рівні такі перешкоди, проте, відбуваються", - сказав Путін.

Він продемонстрував колегам лист, отриманий "Газпромом" від українських партнерів.

"Звертаємо вашу увагу, що подача газу через ГИС "Суджа" здійснена в односторонньому порядку російською стороною без попереднього узгодження", - процитував Путін лист.

"Це означає, що українська сторона визнає, що подача газу здійснюється, і це означає, що українська сторона перешкоджає проходженню нашого газу через свою територію у вашу сторону", - підкреслив Путін.

За його словами, це також означає, що "українські партнери не визнають документ, підписаний Росією, Україною і Єврокомісією про моніторинг за транзитом газу".

"Як же можна стверджувати, що ми подаємо газ в односторонньому порядку, якщо зовсім недавно на рівні віце-прем"єра українського уряду і на рівні керівництва нафтогазової української компанії документ про порядок транзиту і контролю за транзитом був підписаний?" - поцікавився Путін, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Путін поскаржився Європі на Ющенка і представив свої докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі