понеділок, 22 червня 2009 18:19

Путін пообіцяв дати молдаванам грошей

Путін пообіцяв дати молдаванам грошей

Російський уряд "вважає за можливе виділення Молдові держкредиту в об"ємі 0,5 млрд доларів", завив в понеділок за підсумками зустрічі з президентом Молдови Володимиром Вороніним прем"єр-міністр Володимир Путін. Він повідомив, що "для цього необхідно внести зміни до бюджету, звернутися до парламенту".

"Ми до цього готові, і перший транш кредиту може надійти вже через 1,5-2 місяці", - підкреслив Путін. Він уточнив, що об"єм першого траншу кредиту складе 150 млн доларів.

За словами Вороніна, "це дуже важливе для нас питання". "Це говорить про те, що наші відносини будуються на довгостроковій основі, дуже серйозній і міцній основі", - сказав він. Воронін запевнив, що молдовська сторона зможе в строк повернути кредитні кошти.

"Ми довели, що ми платоспроможні, - сказав він. - Я гарантую - ми і з цим кредитом впораємось".

Воронін відзначив, що "цей кредит піде на інвестиційні програми, частина з яких була минулого тижня обумовлена під час економічної наради СНД, яка була вперше проведена в Кишиневі". "Ми дуже вдячні Російській Федерації, російському народу за допомогу і увагу до нас", - подякував він.

Відзначимо, що у відповіді молдовського лідера з приводу того, що його країна "довела платоспроможність" може читатися паралель з кредитом в 500 млн доларів (чи то в рублях, чи то все ж таки в американській валюті), який Росія пообіцяла Білорусі, але потім сталась низка подій, що загальмували переведення грошових коштів партнерові по Союзній державі.

Зокрема, міністр фінансів Росії Олексій Кудрін звинуватив Білорусь у ймовірній неплатоспроможності і грошей дати відмовився. Після цього з відповіддю виступив президент Олександр Лукашенко. Згодом це заочне протистояння переросло в економічний конфлікт, який вже охрестили "молочною війною", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Путін пообіцяв дати молдаванам грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі