пʼятниця, 15 травня 2009 11:52

Путін першим з російських прем"єрів здійснить візит до Абхазії

Путін першим з російських прем"єрів здійснить візит до Абхазії
Володимир Путін першим з російських прем"єр-міністрів здійснить візит до Абхазії. У Тбілісі вже засудили це рішення, заявивши, що для всього світу, окрім РФ і Нікарагуа, Абхазія є частиною Грузії. Але Росії "на все наплювати", нарікає грузинська сторона.

Запрошення відвідати самопроголошену республіку Путін прийняв в четвер на зустрічі з абхазьким президентом Сергієм Багапшем в Сочі. Багапш покликав російського прем"єра відвідати Абхазію влітку. Швидше за все, це буде одноденна робоча поїздка, повідомив прес-секретар Путіна.

Глава МЗС Абхазії Сергій Шамба заявив тим часом, що в республіку запросили і Дмитра Медведєва. Він, проте, поки не оголосив про поїздку до Абхазії, яку Росія визнала незалежною країною в серпні минулого року.

До цих пір російські прем"єри не бували в Абхазії, проте туди приїжджали чиновники менш високого рангу: міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр внутрішніх справ Рашид Нургалієв, а також глава МНС Сергій Шойгу. За словами Шамби, 18 травня до Абхазії приїде спікер Держдуми Борис Гризлов.

У Грузії звістка про намір Путіна їхати до Абхазії викликала невдоволення. "Для міжнародного іміджу Росії це матиме дуже серйозні наслідки, - заявив перший віце-спікер грузинського парламенту Михайло Мачаваріані. - Але зараз у Росії політика така, що їм на все наплювати". Можливо, в п"ятницю грузинський МЗС випустить з приводу поїздки Путіна спеціальну заяву, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Путін першим з російських прем"єрів здійснить візит до Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі