вівторок, 23 грудня 2014 17:42

Путін оголосив про вступ Киргизії до Євразійського економічного союзу

Путін оголосив про вступ Киргизії до Євразійського економічного союзу
Фото: korrespondent.net

Президент Росії Володимир Путін оголосив про приєднання Киргизії до Євразійського економічного союзу.

Відповідний документ підписаний у вівторок, пише РИА Новости

"Щойно підписаний договір про приєднання Киргизстану. Переконані, що членство Вірменії та Киргизії в Євразійському союзі відповідає корінним національним інтересам цих країн, відкриває широкі горизонти для їх соціально-економічного розвитку", - сказав Путін на прес-конференції за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради (ЄАЕС).

Євразійський економічний союз (ЄАЕС) - економічний союз, який в рамках євразійської інтеграції з 1 січня 2015 створюється на базі Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусії. Співпраця у сфері міждержавної інтеграції у сфері економіки на пострадянському просторі ведеться з кінця 1990-х років. 26 лютого 1999 Білорусія, Казахстан, Киргизія, Росія і Таджикистан підписали Договір про Митний союз і Єдиний економічний простір.

Нагадаємо, 23 грудня Путін також підписав закон про ратифікацію договору про приєднання Вірменії до ЄАЕС.

ЄАЕС - це економічний союз, договір про створення якого підписали в травні 2014 року. В силу він вступить з 1 січня 2015 року. Союз був створений на основі Митного союзу, Білорусії і Казахстану для підвищення конкурентоспроможності на світовому ринку і для зміцнення економік країн-членів союзу.

Наприкінці серпня 2014 президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявляв, що країна може вийти з ЄАЕС в тому випадку, якщо ті правила, які були викладені в угоді, що не будуть дотримуватися. Раніше президент Олександр Лукашенко погрожував заблокувати підписання договору Росії, Білорусі та Казахстану про створення ЄАЕС через питання про мита на російські нафтопродукти, проте пізніше це питання було вирішено: Білорусія домовилася з Росією про поступове зниження мит.

Зараз ви читаєте новину «Путін оголосив про вступ Киргизії до Євразійського економічного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі