четвер, 22 жовтня 2009 13:34

Путін і Медведєв не гребують "тиснути" і "обробляти" для виходу з кризи

Путін і Медведєв не гребують "тиснути" і "обробляти" для виходу з кризи

Тоді як прем"єр Володимир Путін "обробляв" іноземних інвесторів, президент Дмитро Медведєв тиснув на олігархів, пише Handelsblatt.

У пошуках виходу з економічної кризи російське керівництво використовує всі засоби: під час тригодинної зустрічі з високопоставленими представниками німецької економіки прем"єр-міністр Путін пообіцяв беззастережну підтримку в їхній роботі.

У той же самий час, продовжує видання, президент Медведєв зібрав в Кремлі 30 російських олігархів, настійно закликавши їх до диверсифікації сировинної економіки. Якщо Росія не стане незабаром конкурентоздатною на світовому ринку, "нова криза багато компаній, тут присутніх, просто поховає!", недвозначно натякнув глава російської держави.

Те, що для олігархів звучить як загроза, для представників економіки Німеччини - як приємна вуху обіцянка. Вони сподіваються на модернізацію, диверсифікацію і лібералізацію, відзначають автори публікації. За словами Клауса Мангольда, голови Східного комітету німецької економіки, німецькі підприємці хотіли б брати участь в запланованій російським урядом програмі з приватизації.

Як відзначає видання, на зустрічі з Путіним присутні зокрема голови правлінь компаній E.ON Ruhrgas Бернхард Ройтерсберг, Siemens - Петер Льошер, Metro - Еккард Кордес, Deutsche Bahn - Рюдігер Грубе, Daimler - Дітер Цетше, Thyssen- Krupp - Еккехард Шульц, член правління концерну Volkswagen Детлеф Віттіг.

Як підкреслив Володимир Путін, не дивлячись на економічну кризу, об"єм прямих інвестицій з Німеччини в перші чотири місяці поточного року виріс на 36%.

Про труднощі, з якими зіштовхуються німецькі інвестори в Росії, повідомив голова правління концерну з виробництва будматеріалів Dyckerhoff Вольфганг Бауер: за його словами, їм довелося заплатити мільйонну суму в євро, щоб мати можливість підключити цементний завод до електрики.

"Не дивлячись на те, що інтерес до Росії незмінний, в кулуарах постійно ведуться розмови про те, що заяви уряду сильно розходяться з дійсністю", - відзначає на закінчення видання.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Путін і Медведєв не гребують "тиснути" і "обробляти" для виходу з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі